Трет турнир од BYBL лигата – организатор ВАРДАР

Од утре стартува и третиот од четирите предвидени турнири како дел од Balkan Youth Basketball League (BYBL), а домаќини сме ние во СРЦ Кале на генерација до 14 години.

 

Генерација М14

Дино Баскет

Гостивар

ФМП Академија

Вардар

Балкан

Сливен

ГРУПА А

Балкан

Дино Баскет

ФМП Академија

ГРУПА Б 

Вардар

Сливен

Гостивар

РАСПОРЕД на натпревари:

ПЕТОК, 19.04.2019

14:00/ ФМП Академија – Дино Баскет

16:00/ Вардар – Гостивар

18:00/ Балкан – ФМП Академија

20:00/ Гостивар – Сливен

САБОТА, 20.04.2019

14:00/ Вардар – Сливен

16:00/ Дино Баскет – Балкан

18:00/ А1 – Б2

20:00/ А2-Б1

НЕДЕЛА, 22.04.2019

10:00/ трето место

12:00/ финале