Заврши 12-то коло од Младинска кошаркарска лига “ВАРДАР”

Во неделата се одигра и 12-то коло од Младинската кошаркарска лига “Вардар”. Две генерации настапија во ова коло – 2005 и 2003 и овие млади кошаркари уште еднаш ни покажаа квалитетна игра.

РЕЗУЛТАТИ:

(2005) КК ФМП Академија – КК Ангели 65:43

КК ФМП Академија: Јамерски 8, Јокиќ 11, Стојанов 11, Јошев 4, Ангеловски 9, Маѓероски 9, Иванов 9, Стојановиќ 4

КК Ангели: Коларовска 2, Стаменкоски 1, Илиевски 3, Дојчиновски, Стојчевски, Мијалковски 9, Стојакоски, Каранфиловски 4, Доневски, Урџанис 17, Дунчевиќ 7

(2003) КК Ангели – КК Пантер Баскет 66:38

КК Ангели: Дунчевиќ, Љушиќ 17, Џочков 6, Зафировски 19, Димитриоски 15, Ризвановиќ 2, Урџанис 7

КК Пантер Баскет: Јованчов 9, Петковски 10, Шотаровски 2, Михајлоски 3, Божиновски, Најдовски, Стојменов 5, Неделковски, Тодевски 7, Вишиновски 2, Савески 2

(2003) КК МЗТ Скопје – КК Дрим Тим 69:51

КК МЗТ Скопје: Трајковиќ 4, Костадиновска 2, Митов 4, Деспотовски 7, Милковски 9, Дамјановски 5, Маневски 5, Спасовски 2, Преспановски 5, Стојановски 8, Тентов 8, Јовановски 5, Христовски 5

КК ДРИМ ТИМ : Бошковски 14, Стојчевски, Зафировски 2, Ристовски 2, Трифунов 4, Јовановски 7, Димовски 2, Стојков 7, Николовски 3, Костовски 2, Јакимовски 2, Чекаловски, Даниловски, Тодев 6

(2005) КК МВП Скопје – КК Дрим Тим 45:44

КК МВП Скопје: Крстевски 4, Маневски, Сачмаровски 3, Поповски 4, Станковски 4, Савов 6, Стевановски 4, Баштовански 2, Шуњевиќ 14, Веселиновски 4.

КК ДРИМ ТИМ: Николовски 6, Трпковски 3, Грујовски, Велковски, Ристов, Савевски, Трајков 2, Драгутиновски 8, Илиевски 2, Гоцев 23, Јакимовски, Петрушевски