Вардарки со учество на “U16 Basketgirls Superchallenge” во Унгарија

Нашите девојки до 16 години, утре заминуваат за Унгарија каде што за прв пат ќе земат учество на турнирот “Basketgirls Superchallengе”, кој по шести пат се организира, а за нашите девојчиња ова е прво меѓународно искуство.

Вкупно ќе учествуваат 8 тимови, поделени во две групи.